Ministras pirmininkas Andrejus Babišas siekia antros iš eilės pergalės savo populistinei partijai ANO, nepaisant įtariamų įstatymų pažeidimų.

67 metų A. Babišas, maisto ir chemijos pramonės bei žiniasklaidos magnatas, sulaukė kaltinimų sukčiavimu dėl Europos Sąjungos subsidijų. Be to, Briuselis reiškia nerimą dėl jo, kaip verslininko ir politiko, interesų konflikto.

Praėjusią savaitę paskelbti „Pandoros popieriai“ rodo, kad jis panaudodamas 15 mln. eurų iš savo firmų lengvatinio apmokestinimo zonose 2009 metais įsigijo turto Pietų Prancūzijoje, įskaitant vieną vilą.

Šiuos įtarimus A. Babišas pavadino šmeižto kampanija, o visuomenės apklausų rezultatai rodo, kad už šį buvusį Komunistų partijos narį balsuos iki 30 proc. rinkėjų, ir jis laikomas rinkimų favoritu.

Šeštadienį į pietvakarius nuo Prahos esančiame Zadny Tržebano kaime balsavusi Jana Selucka sakė norinti, kad rinkimuose nugalėtų opozicinės partijos.

„Vakar mačiau nepaprastą susidomėjimą balsavimu, kuris nustebino. Žmonės neabejotinai nori pokyčių, kurie pagerintų mūsų gyvenimą“, – teigė ji naujienų agentūrai AFP.

Prahoje balsavęs Jakubas Kratochvilas (Jakubas Kratochvylas) pridūrė: „Noriu, kad Babišas pasitrauktų. Noriu skaidresnės demokratijos, noriu atsikratyti jo baudžiamųjų bylų ir noriu, kad mus gerbtų tarptautinė bendruomenė. Iki šiol buvo gėda.“

Pats A. Babišas atiduodamas balsą šiauriniame Lovosicės mieste paragino užtikrinti „stabilumą šiuo nestabiliu laikotarpiu“.

„Dabar neturėtume keisti vyriausybės“, – pabrėžė jis.

Rinkimų apylinkės užsidarys 15 val. Lietuvos laiku, o rezultatai turėtų būti paskelbti vėliau šeštadienį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)