Penktadienį testavimo procesas prasidės bendrovėse, kuriose dirba mažiau kaip 250, bet daugiau kaip 50 žmonių. Mažesnės įmonės ir tos, kurių darbuotojai dirba nuotoliniu būdu, atleistos nuo šios prievolės, susijusios su epidemiologinės padėties blogėjimu Čekijoje.

Pradėti periodinį darbuotojų testavimą dėl koronaviruso darbdavius įpareigojo Čekijos vyriausybė. Įmonėms ir organizacijoms, kurios ignoruos šį nurodymą, gresia baudos iki 500 tūkst. kronų (apie 20 tūkst. eurų). Jų darbuotojams, vengiantiems tikrintis, gali būti skiriama bauda iki 50 tūkst. kronų (maždaug 2 tūkst. eurų). Kaip vykdomas šis valdžios reikalavimas, kontroliuos šalies Sanitarijos ir epidemiologijos tarnyba.

Pasak Čekijos televizijos, per dvi artimiausias savaites testai dėl koronaviruso turi būti atlikti 2,1 mln. darbuotojų iš 10 tūkst. kompanijų.

10,46 mln. gyventojų turinti Čekija yra viena iš tų šalių, kuriose epidemiologinė padėtis labai bloga. Nuo pandemijos pradžios čia jau užfiksuoti 1 269 058 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, mirė 20 941 infekuotasis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)