„Jelenai Milašinai sulaužyti pirštai, ji praradinėja sąmonę. Visas jos kūnas nusėtas mėlynių“, – socialiniuose tinkluose pranešė grupė.

Incidentas įvyko anksti antradienį, kai J. Milašina ir advokatas Aleksandras Nemovas keliavo iš oro uosto. „Jie buvo žiauriai suspardyti, taip pat į veidą, sulaukė grasinimų mirtimi, jiems į galvą buvo įremti ginklai. Iš jų atimta ir sudaužyta įranga“, – pranešė „Memorial“.

Incidentą patvirtino laikraštis „Novaja Gazeta“, kuriame dirba J. Milašina, tai didžiausias nepriklausomas Rusijos leidinys. Jis pranešė, kad J. Milašina ir A. Nemovas šiuo metu yra ligoninėje Čečėnijos sostinėje Grozne.

„Novaja gazeta“ pranešė, kad žurnalistė atvyko į Grozną dalyvauti Zaremos Musajevos, trijų ištremtų Čečėnijos lyderio Ramzano Kadyrovo oponentų motinos, teisme skelbiant nuosprendį. Pernai sausį čečėnų pajėgos sulaikė Z. Musajevą Nižnij Novgorode – mieste už 1 800 kilometrų į šiaurę nuo Čečėnijos.

Praėjusių metų vasarį „Novaja gazeta“ paskelbė, kad J. Milašina turėjo laikinai išvykti iš Rusijos, sulaukusi Čečėnijos vadovybės grasinimų nužudyti.

J. Milašina daugelį metų rašo apie teisių pažeidimus Čečėnijoje svarbiausiam nepriklausomam Rusijos laikraščiui „Novaja Gazeta“. Jo vyriausiasis redaktorius Dmitrijus Muratovas 2021 m. pelnė Nobelio taikos premiją, nuo 2000 m. nužudyti šeši leidinio žurnalistai ir bendradarbiai, įskaitant tiriamosios žurnalistikos reporterę Aną Politkovskają. Sutelkusi dėmesį į teisių pažeidimus Čečėnijoje, J. Milašina tęsia 2006 m. nušautos A. Politkovskajos, negailestingai kritikavusios Kremliaus politiką Čečėnijoje, darbą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)