„Ankstų ketvirtadienio rytą bataliono „Sever“ bendrabučio kambaryje buvo rasti bataliono „Sever“ vado pavaduotojo ir jo žmonos kūnai su šautinėmis žaizdomis“, - sakė „Interfax“ šaltinis. Jo teigimu, nužudymo vietoje rastas pistoletas „Makarov“ ir šaudmenys.

Operatyvinė tyrimų grupė nustatė įtariamąjį šiuo nusikaltimu ir jį sulaikė, pažymėjo šaltinis. Jam iškelta baudžiamoji byla pagal Rusijos Baudžiamojo kodekso 105 straipsnio 2 dalį.

Šiaurės Kaukazo federalinės apygardos teisėsaugos organų šaltinis naujienų agentūrai nurodė, kad dėl šių žmogžudysčių buvo sulaikytas M. Ajubovo sūnėnas. „Sekant „karštomis pėdomis“, buvo sulaikytas įtariamas karininko ir jo žmonos Zulos Umarovos žudikas. Tai vado pavaduotojo sūnėnas Idrisas Ajubovas“, - teigė šaltinis.

Teisėsaugos duomenimis, įtariamasis į savo dėdę ir jo žmoną paleido iš viso aštuonis šūvius. „Nužudymo vietoje paimtas pistoletas ir aštuonios gilzės“, - pridūrė šaltinis.

„LifeNews“ praneša, kad įtariamajam žmogžudyste yra 25 metai.

M. Ajubovas batalione „Sever“ tarnavo kartu su leitenantu Ruslanu Geremejevu, kuris galėjo organizuoti Rusijos opozicijos atstovo Boriso Nemcovo žmogžudystę, tai pat su seržantu Zauru Dadajevu, kaltinamu šios žmogžudystės įvykdymu. 2010 metas visi trys vyrai Rusijos prezidento Vladimiro Putino nurodymu buvo apdovanoti Drąsos ordinais.

Batalionas „Sever“ Čečėnijoje buvo įsteigtas 2006 metais. Struktūriškai šis batalionas priklausė Rusijos vidaus reikalų ministerijos vidaus pajėgų operatyvinės paskirties 46-ajai brigadai. 2010 metais batalionas buvo performuotas į 141-ąjį Rusijos Federacijos didvyrio Achmato Hadži Kadyrovo specialųjį motorizuotą pulką, nors jo padalinys išsaugojo pavadinimą „Sever“. Batalione tarnauja apie 700 karių. Jam vadovauja Rusijos didvyris Alibekas Delimchanovas, Rusijos Dūmos deputato Adamo Delimchanovo brolis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)