Po vėliausios atakos žuvusių MINUSCA karių padaugėjo iki septynių nuo prieš F. A. Touaderos valdžią nukreipto sukilėlių puolimo pradžios gruodžio 19 dieną.

MINUSCA pranešime rašoma, kad pirmadienį nužudyti taikdariai buvo gabonietis ir marokietis. Gyvybių jie neteko per ataką iš pasalos prieš jų vilkstinę.

Misija dėl to išpuolio apkaltino „ginkluotų grupuočių koalicijos elementus“, turėdama omenyje naujai įkurtą sukilėlių aljansą, kuris prieš gruodžio 27 dieną įvykusius rinkimus smurto apimtoje šalyje surengė nesėkmingą valstybės perversmą.

F. A. Touadera tvirtina, kad pradėti puolimą paskatino jo pirmtakas Francois Bozize'as.

Pirmadienį CAR Konstitucinis Teismas taip pat patvirtino F. A. Touaderos pergalę minėtuose rinkimuose, bet konstatavo, jog rinkėjų aktyvumas dėl ginkluotų grupuočių atakų tesiekė maždaug trečdalį.

Du trečdalius šios buvusios Prancūzijos kolonijos teritorijų kontroliuoja ginkluoti kovotojai, o F. A. Touadera pasikliauna MINUSCA, taip pat Rusijos ir Ruandos karine parama.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)