Nuo valdžios pernai nušalintam I. Khanui, populiariausiam Pakistano politikui, iškelta daugybė bylų, pasak jo, skirtų neleisti jam dalyvauti artėjančiuose rinkimuose.

Po trečiadienį kalėjime įvykusio trumpo posėdžio I. Khano advokatas Salmanas Safdaras naujienų agentūrai AFP sakė, kad jo sulaikymas pratęstas dviem savaitėms pagal kolonijinių laikų oficialių paslapčių įstatymą.

I. Khano trejų metų laisvės atėmimo bausmė už sukčiavimą antradienį buvo sustabdyta, tačiau pareigūnai toliau laikė jį kalėjime maždaug už 60 kilometrų į vakarus nuo Islamabado dėl nutekintų dokumentų. Byla susijusi su I. Khano paskelbtais tariamais įrodymais, kad jis buvo nušalintas įtakingų Pakistano kariškių, susimokiusių su JAV. Jungtinės Amerikos Valstijos ir Pakistano kariškiai šį tvirtinimą paneigė.

Trejų metų įkalinimo bausmė I. Khanui buvo skirta rugpjūčio pradžioje, kai teisėjas pripažino jį kaltą netinkamai deklaravus dovanas, gautas einant pareigas. Vėliau rinkimų komisija uždraudė jam dalyvauti rinkimuose penkerius metus. I. Khanui, buvusiai tarptautinei kriketo žvaigždei, iškelta daugiau nei 200 bylų, jo teigimu, politiškai motyvuotų.

Nors šį mėnesį I. Khanas buvo įkalintas, jo įpėdinis Shehbazas Sharifas paleido Pakistano parlamentą, laikinoji vyriausybė turės surengti rinkimus, bet balsavimo data dar nepaskelbta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją