N.Sarkozy ir kitų asmenų, kaltinamų dėl dešiniosios partijos UMP finansavimo skandalo, advokatai prašė teismo pripažinti negaliojančiais esminius medicinos įrodymus, susijusius su turtingiausios Prancūzijos moters Liliane Bettencourt sveikatos būkle.

Šių metų kovą N.Sarkozy buvo apkaltintas, jog priėmė pinigų prikimštus vokus iš kosmetikos milžinės „L'Oreal“ paveldėtojos, kai ji dėl savo trapios sveikatos nebegalėjo suvokti savo veiksmų. Tie pinigai vėliau buvo panaudoti sėkmingai N.Sarkozy 2007 metų rinkimų kampanijai.

Kaltinimai buvusiam prezidentui iš dalies grindžiami gydytojų ataskaita, jog L.Bettencourt, kuriai dabar 90 metų, kentėjo nuo senatvinės silpnaprotystės bent nuo 2006 metų.

N.Sarkozy advokatai užginčijo tos ataskaitos priimtinumą dėl procedūrinių priežasčių, argumentuodami, kad ją parašęs teismo medicinos ekspertas yra vieno iš šią bylą tiriančių teisėjų artimas draugas, todėl galėjo neišvengti šališkumo.

Tas argumentas buvo atmestas, o tiriantieji teisėjai dabar turi nuspręsti, ar pasiųsti į kaltinamųjų suolą N.Sarkozy ir 11 kitų asmenų, kaltinamų dėl įvairių pažeidimų.

Jeigu būtų nuteistas, N.Sarkozy grėstų iki trejų metų laisvės atėmimo, 375 tūkst. eurų (1,3 mln. litų) bauda ir draudimas penkerius metus užimti viešuosius postus. Tokia baigtis tikriausiai sužlugdytų bet kokias jo viltis sugrįžti į politiką.

Be to, tiriami įtarimai, jog N.Sarkozy priėmė 50 mln. eurų (17,6 mln. litų) iš buvusio Libijos diktatoriaus Muammaro Gaddafi, kurie taip pat buvo skirti 2007 metų rinkimų kampanijai.