Buvusi I. Girkino žmona Vera Girkina papasakojo, kad buvęs vyras buvo dosniai apdovanotas už Slovjansko užėmimą, o dabar jis lobsta iš savo paties sukurto visuomeninio judėjimo „Novorosija“.

„Jis šiame kare laimėjo aukso puodą, o judėjimas „Novorosija“ – jo pagrindinis projektas. Be to, už kampaniją Slovjanske Igoris buvo labai dosniai apdovanotas. Nežinau, priėmė jis juos ar ne, tačiau kalba galėjo suktis apie 15 milijonų rublių. Apskritai fondas, kiek man žinoma, dirba sėkmingai, tačiau lėšos eina į šoną. Nors pats Igoris absoliučiai sąžiningas, nusukti pinigai vis tiek neišvengiami, aplink tave visi sukasi, nori nugnybti kąsnį“, – pasakojo V. Girkina leidiniui „Novoja gazeta“.

Per trumpą laiką pagrindinio vado judėjimas tapo pačiu žinomiausiu ir turtingiausiu, ir tuo pat metu nuo Kremliaus nepriklausomu Donbaso paramos fondu. Per jį vyksta lėšų ir humanitarinės pagalbos rinkimas okupuotiems regionams Ukrainos rytuose. V. Girkina teigia, kad šis judėjimas šiandien disponuoja milijonais rublių.

Moters teigimu, dalis humanitarinės pagalbos nusėda Rusijos ir Donecko srities pasienyje ir toliau virsta prekėmis.

„Žmonės atiduoda paskutinius pinigus, kad padėtų Donbasui. O galiausiai iš humanitarinės pagalbos daro verslą. Igoriui materialinė gerovė niekada nebuvo svarbi, jis nebuvo godus ir nemėgo vagysčių. Tačiau dabar jis į tai žiūri pro pirštus. Man tai nesuprantama“, – samprotauja V. Girkina.

Pati buvusi I. Girkino žmona su dviem vaikais gyvena Rostovo srityje netoli Milerovo. Jos teigimu, jie ten išvyko primygtinai reikalaujant buvusiam sutuoktiniui.

„Mus atsiuntė čia prasidėjus karui, Girkinas nurodė neatkreipti į save dėmesio, taip jis tariamai rūpinosi mūsų saugumu. Tačiau problema slypi tame, kad Igoris, tapęs turtingu, praktiškai metė mus.

Neįmanoma neatkreipti į save dėmesio, kai tu su minimaliomis lėšomis ir dviem vaikais, iš kurių vienas serga. Žinau, ką jis veikia, bendrauju su mūsų bendrais draugais. Norėjau neseniai susisiekti ir su jo buvusiu viršininku Malofejevu, tačiau Konstantinas perdavė, kad daugiau nebenori turėti nieko bendro su niekuo iš Girkino artimųjų“, – skundžiasi V. Girkina.

Buvusio separatistų vado atstovė spaudai Anastasiją Michailovskaja pareiškė, kad informacija apie 15 milijonų rublių yra melas, kaip ir tai, kad V. Girkina gyvena Rostovo srityje.

„Vera gyvena bute, kuriame registruota, Chimkuose. Geriau pasakykite, kam jūs tai rašote? Juk jus jau Donecke mušė, o žinote, kiek dabar Maskvoje visokių neadekvačių maištininkų vaikšto“, – reikšmingai konstatavo I. Girkino atstovė spaudai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (245)