Tokį V. Putino portretą atmintyje išsaugojo jo vokiečių kalbos mokytoja – 93 metų moteris šiuo metu gyvena Tel Avive. 1968-1969 metais Mina Judickaja Berliner dirbo mokytoja Sankt Peterburgo 281-ojoje mokykloje.

Vienas iš jos mokinių buvo ir Vladimiras, kuris XX amžiaus paskutinįjį dešimtmetį, didžiai pedagogės nuostabai, tapo Rusijos prezidentu. Šią naujieną moteris sužinojo iš žiniasklaidos jau gyvendama Izraelyje, kur persikėlė žlugus Sovietų Sąjungai. Mokytoja gimė Ukrainoje, o Krymo krizė ją pavertė tikra įžymybe ir žurnalistų masalu – visi nori kuo daugiau sužinoti apie Kremliaus šeimininko būdą ir vaikystę.

Šešiolikmetis V. Putinas mokėti siekti užsibrėžto tikslo. „Tuo metu visi mokykloje žavėjosi ir domėjosi chemija, o jis galvojo tik apie teisę“, - prisimena buvusi mokytoja. Vėliau universitete būsimasis prezidentas būtent teisę ir studijavo.

Kai 2005 metais V. Putinas vizito atvyko į Izraelį, buvusi mokytoja panoro su juo susitikti. Iš pradžių Rusijos ambasada į moters prašymą nekreipė dėmesio, tačiau po kurio laiko ji visai netikėtai gavo pakvietimą atvykti. 

„V. Putinas su manimi susitiko, sėdėjome vienas priešais kitą, tada kartu pasivaikščiojome. Jis man prisipažino, jog ėmė plikti“, - prisimena buvusi V. Putino vokiečių kalbos mokytoja.

Rusijos prezidentas pasidomėjo, kaip jai sekasi gyventi Izraelyje. Moteris pasipasakojo, jog gyvena nedideliame vieno kambario bute skurdžiame Tel Avivo rajone. V. Putinas išvažiavo, o moteris netrukus sulaukė Rusijos prezidento siųsto žmogaus, kuris jai pasiūlė persikelti į dviejų kambarių butą – pasirinkti vieną iš dviejų variantų.

Moteris pasirinko mažesnįjį butą. V. Putinas buvusią mokytoją užvertė dovanomis, namų apyvokos daiktais, netgi padovanojo laikrodį ir savo biografiją. Buvusios mokytojos išvada: „V. Putinas – mokantis dėkoti žmogus, turi didelę širdį“.