Jo Shuter iš „Quintin Kynaston“ mokyklos pasakojo BBC radijui pirmadienį, kad Mohammedas Emwazi, žinomas kaip „Džihadistas Johnas“, buvo stropus ir savo troškimus siekiantis įgyvendinti jaunuolis. Buvusi direktorė nurodė, kad vaikinas turėjo paaugliškų problemų ir kartais jį pašiepdavo kiti mokiniai.

Direktorė pasakojo, kad M. Emvazis pakankamai gerai mokėsi mokykloje, todėl buvo priimtas į universitetą. Vestminsterio universitete vaikinas įgijo kompiuterių mokslo laipsnį.

Pasak Jo Shuter, nei jis, nei kiti mokiniai mokykloje nerodė radikalios ideologijos požymių.

Džihadistas, nuolat pasirodąs kovotojų egzekuciniuose vaizdo įrašuose, praėjusią savaitę buvo įvardytas kaip M. Emwazi. Teigiama, kad vyras, gimęs Kuveite, gyveno Vakarų Londone. Pirmą kartą islamistas pasirodė vaizdo medžiagoje, kurioje buvo rodoma JAV žurnalisto Jameso Foley egzekucija. Manoma, kad vėliau jis taip pat filmavosi Davido Haineso, JAV žurnalisto Steveno Sotloffo, britų taksi vairuotojo Alano Henningo ir amerikiečių pagalbos darbuotojo Peterio Kassigo egzekuciniuose įrašuose. Manoma, kad M. Emwazi iškeliavo į Siriją apie 2013 m. ir vėliau prisijungė prie IS grupuotės, įsteigusios vadinamąjį „kalifatą“ Sirijos ir Irako teritorijose.