Šokiruojančiu rezultatu nugalėjusios „Gruzijos svajonės“ lyderis B. Ivanišvilis paskelbė tapsiantis ministru pirmininku. Vyriausybėje bus liberalų ir radikaliųjų nacionalistų, visus juos vienija priešiškumas prezidentui Michailui Saakašviliui.

Manoma, kad naujoji vyriausybė ims vadovauti buvusiai sovietinei respublikai šio mėnesio pabaigoje.

„Gruzijos svajonė“ naujajame parlamente turės 83 vietas, o M. Saakašvilio Jungtinis nacionalinis judėjimas – 67 vietas.

Vienas didžiausių iššūkių naujajai vyriausybei – šalyje dar vienerius metus prezidentaus M. Saakašvilis. Tai bus pirmas kartas šiuolaikinės Gruzijos istorijoje, kai vyriausybei teks bendradarbiauti su stipria opozicija.

K. Kaladzė iš aktyvaus sporto pasitraukė šiemet. Nuo 2001 iki 2010 metų jis žaidė klube „AC Milan“, vėliau Genujos komandoje. Jis pateko į parlamentą su B. Ivanišvilio partija „Demokratiška Gruzija“, kuri yra svarbiausia „Gruzijos svajonės“ jėga.

B. Ivanišvilis taip pat paskelbė, kad gynybos ministru ir premjero pavaduotoju taps buvęs Gruzijos ambasadorius Jungtinėse Tautose Iraklijus Alasanija. Užsienio reikalų ministro portfelis atiteks buvusiai šalies ambasadorei Vokietijoje ir Olandijoje Majai Pandžikidzei. Vidaus reikalų ministru taps Iraklijus Garibašvilis, o teisingumo ministre – Tėja Culukiani.

B. Ivanišvilis pareiškė, kad naujasis finansų ministras ir kitų atsakingų postų vadovai bus paskelbti artimiausiomis dienomis.