„ES pasiūlymas įvesti bevizį režimą 75 milijonams turkų, kad būtų sustabdytas migrantų srautas per Egėjo jūrą, yra nenormalus, - cituoja antradienį jo žodžius laikraštis „The Guardian“. - Tai tas pat, kaip laikyti benziną šalia ugnies, kurią mes mėginame užgesinti“.

R. Dyrlavas neatmetė, jog dėl migrantų problemos gali kilti „populistinis sukilimas“, jeigu ES lyderiai neįstengs kontroliuoti migracijos krizės Europoje. „Jeigu Europa neįstengs veikti išvien, kad įtikintų savo piliečių daugumą, jog ji galės kontroliuoti migracijos krizę, tai ES apims populistinis sukilimas, kuris jau stiprėja“, - pažymėjo jis.

Anot R. Dyrlavo, migrantų antplūdis turės toli siekiančių socialinių ir politinių padarinių. „Geopolitinis poveikis pakeis politinį landšaftą Europoje, kur savo įtaką demonstruoja tie piliečiai, kurie mano, kad jų interesams ir kultūrinei tapatybei gresia pavojus“, - mano jis.

„Tai jau atsitiko Austrijoje, kur atgimė merdėjusi Laisvės partija, - pareiškė R. Dyrlavas BBC laidoje. - Kitos dešiniosios radikalios partijos paseks jos pavyzdžiu“.