Inauguracijoje dalyvavo JAV viceprezidentas Joe Bidenas, buvęs Ispanijos karalius Chuanas Karlas I (Juan Carlos I), Pietų Amerikos šalių lyderiai.

Savo inauguracinėje kalboje J. Moralesas paragino piliečius susitelkti kovoje su korupcija bei skurdu ir padėkojo tiems, kurie jau kovoja šią kovą.

46 metų J. Moralesas laimėjo spalio mėnesį įvykusius rinkimus kilus dideliam korupcijos skandalui, dėl kurio savo postą buvo priverstas palikti jo pirmtakas Otto Perezas Molina.

Kaltinimus savo adresu neigiantis O. P. Molina buvo nušalintas nuo valdžios ir neteko neliečiamybės, kai buvo apkaltintas gavęs kyšių už importuotojų atleidimą nuo muitų.

J. Moralesas – žinomas Gvatemalos aktorius ir prodiuseris. Staigų jo populiarumo šuolį stebėtojai sieja su tuo, kad šalies piliečiai pavargo nuo tradicinių politikų ir korupcijos.

Vis dėlto, kaip pažymi politologai, būgštaujama, ar jis sugebės valdyti šalį, kadangi J. Moralesas kur kas geriau išmano komedijos žanrą negu politiką. Jo rinkimų programa tilpo viso labo šešiuose puslapiuose, ir iš jos buvo labai sunku suprasti, kaip J. Moralesas ketina įveikti krizę šalyje.