Pasitikrinęs sveikatą, Dž.V.Bušas patrauks į 640 hektarų rančą Kroforde, kur jo lauks "darbinės atostogos", kurių metu kiekvieną savaitę prezidentas dvi dienas keliaus po šalį.

Norėdami užgniaužti kritiką dėl pernelyg ilgų atostogų, Baltieji Rūmai aiškino, kad šis atokvėpis suteiks prezidentui galimybę susitikti su "tikrais" žmonėmis. Skirtingai negu Dž.V.Bušas "tikri" žmonės JAV vidutiniškai gauna tik 13 dienų atostogų, daugeliui būtų sunku išsikovoti galimybę ilsėtis visą mėnesį.

Dž.V.Bušas 14 savaitgalių praleido Kemp Deivide, Merilendo valstijoje, po inauguracijos sausio 20 dieną jis taip pat lankėsi ir savo rančoje. Atostogų metų Dž.V.Bušas meškerios, tvarkys kedrus ir šiek tiek dirbs.

Viceprezidentas Dikas Čeinis (Dick Cheney) taip pat palieka Vašingtoną, išvykdamas į savo rančą Vajomingo valstijoje, kur ilsėsis iki pirmos rugsėjo savaitės.

Prieš išvykdamas Dž.V.Bušas Baltuosiuose Rūmuose susitiko su savo kabineto nariais ir padėkojo už pagalbą pirmaisiais sėkmingais prezidentavimo mėnesiais.