Išmokų dydis priklausys nuo to, kiek iš maždaug 1 800 aukų kreipsis dėl kompensacijos. 2012 metais buvo 168 aukos, kurios prašė kompensacijos. Pernai Šiaurės Karolinos senatoriai nesutiko skirti lėšų.

Manoma, kad nuo 1929 iki 1974 metų Šiaurės Karolinoje buvo sterilizuota apie 7 600 moterų. Dauguma jų buvo neturtingos juodaodės. Ką sterilizuoti, buvo renkamasi pagal tokias priežastis kaip tariamas paleistuvavimas arba nepopuliarumas tarp bendramokslių.

Kai kurios aukos buvo vos 10 metų amžiaus. Daugelyje JAV valstijų galiojo sterilizacijos planai, nukreipti prieš "silpno proto" žmones, bet Šiaurės Karolina išsiskiria tuo, kad ten po Antrojo pasaulinio karo sterilizavimo programa buvo praplėsta.

Viena iš aktyviausių sterilizacijos aukų Elaine Riddick iš Džordžijos valstijos pasakojo, kad buvo išžaginta, o kai būdama 14-os pagimdė sūnų, gydytojai ją sterilizavo.

Ji sakė, kad Šiaurės Karolinos valstija pagaliau pasielgė teisingai, bet pridūrė, kad piniginė kompensacija vis tiek neatitaisys skriaudos.