Vos mažiau nei 19 proc. iš 6,9 mln. Bulgarijos gyventojų yra gavę bent vieną skiepą, šalies mirtingumo nuo koronaviruso rodiklis – vienas didžiausių Europoje. Vyriausybė susilaikė nuo griežto karantino įvedimo, tačiau antradienį nustatė komendanto valandą nuo 22 valandos restoranams ir barams bei nurodė mažinti veiklos apimtis kino teatrams bei teatrams, koncertų ir treniruoklių salėms.

„Nedarykit iš mūsų krizės atpirkimo ožių“ ir „Ne, vakaro komendanto valandai“ skelbė plakatai, kuriuos nešė protestuotojai. Jie susirinko prie parlamento ir nužygiavo prie sveikatos apsaugos ministerijos skanduodami: „Laisvė“ ir „Darbas“.

Protestuotojai, įskaitant naktinių klubų ir restoranų savininkus, iš esmės nepaisė nurodymų – nedėvėjo kaukių ir nesilaikė saugaus atstumo. Prie mitingo prisijungė kelios dešimtys taksi ir maisto pristatymo automobilių, užblokavusių pagrindinį miesto bulvarą.

Sveikatos apsaugos ministras Stoycho Katsarovas sakė, kad naujausi apribojimai yra būtini, nes Bulgarijos „paskutinė vieta skiepijant gyventojus lemia jos pirmą vietą pagal mirtingumą nuo koronaviruso“.

Europos Sąjungos narėje Bulgarijoje iki šiol užregistruota 19 270 mirčių nuo viruso, tarp jų – 14 dienų kūdikio, kuris mirė praėjusį sekmadienį, tačiau melagingos naujienos ir plačiai paplitęs nepasitikėjimas trukdo skiepijimui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją