„Susitarimą ką tik pasirašė visi mūsų koalicijos partneriai“, – visuomeniniam radijui sakė partijos „Tęsiame pokyčius“ (PP) vienas iš įkūrėjų Kirilas Petkovas.

„Pirmą kartą per šiuolaikinę Bulgarijos istoriją turime išsamų dokumentą dėl visų galimų politikos krypčių“, – sakė 41 metų politikas ir pridūrė, kad susitarimas yra „140 puslapių ir leis koalicijai būti stipriai bei dirbti ilgą laiką“.

Lapkričio 14 dieną PP laimėjo visuotinius rinkimus – trečiuosius šiais metais. Paskui smarkiai susiskaldžiusiame parlamente prasidėjo sunkios derybos dėl koalicijos formavimo su trimis mažesnėmis partijomis iš viso politinio spektro.

Spėjama, kad naujoje vyriausybė taip pat dirbs Socialistų partija (BSP), prieš isteblišmentą nusistatęs judėjimas ITN su populiariu dainininku Slaviu Trifonovu priešakyje ir dešiniųjų blokas DB.

Pasirašyta sutartimi turėtų būti užbaigtas kelis mėnesius trukęs politinis paralyžius. Aklavietė atsirado po ankstesnių aiškaus nugalėtojo nedavusių rinkimų. Prieš tai šalies politikoje daugelį metų dominavo ekspremjero Boiko Borisovo centro dešinioji partija GERB.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją