Pradžioje buvusiame taikioje protesto akcijoje prieš parlamentą dalyvavo apie 2 tūkst. žmonių, tarp jų – studentai, ūkininkai ir žalieji, visi teigė, jog jiems atsibodo gyventi vargingiausioje ir labiausiai korumpuotoje Europos Sąjungos valstybėje.

Tokio masto riaušių Sofijoje nėra buvę nuo 1997 m. Tada buvo nuversta socialistų vyriausybė, kurios vadovaujama šalis atsidūrė ekonominėje krizėje.

Trečiadienį protestuotojai reikalavo, kad socialistų daugumos vyriausybė atsistatydintų, nes nesugebėjo sustabdyti įsišaknijusios korupcijos, nusikalstamumo ir išspręsti ekonominių problemų, esant pasauliniam ekonomikos sąstingiui. Girdėjosi šūksniai: „Atsistatydinkite“, „Mafija“.

„Atsibodo gyventi vargingiausioje ir labiausiai korumpuotoje šalyje, – rašoma protestuotojų išplatintoje deklaracijoje. – Ši protesto akcija vienija žmonės, kurie trokšta permainų ir trokšta gyvento normalioje Europos šalyje.“

Demonstrantai svaidė sniego gniūžtes ir butelius į parlamentą, po riaušių pradžios praėjus valandai, šimtai susirėmė su policininkais. Sužeisti šeši policininkai ir keli protestuotojai.

Policijai mėginant nuvaryti riaušininkus nuo parlamento, dalis pradėjo daužyti automobilius, mėtyti į parduotuvių langus ir autobusus metalinius strypus, grindinio akmenis.

Policininkai suėmė mažiausiai 53 žmones, konfiskavo savadarbių granatų, metalinių grandinių ir virbų.