Pasak K. Budanovo, gegužės 8-ąją pagerbiamas ukrainiečių tautos žygdarbis, jos reikšmingas indėlis į antihitlerinės koalicijos pergalę. Bet ir šiandien Ukraina toliau kovoja su blogiu.

„Deja, Ukraina vėl yra pasipriešinimo agresoriui epicentras. Dabar mes savo gyvybių kaina giname ne tik save, bet ir visą pasaulį. Sukeldami karą rašistai matė savo imperinį projektą kaip „Ukrainos istorijos“ pabaigą. Tačiau jie susidūrė su precedento neturinčia mūsų didvyrių drąsa, pasiaukojimu ir profesionalumu mūšio lauke, vadų ištverme, kompetentingumu ir ryžtu, o svarbiausia – visišku, visa apimančiu visos ukrainiečių tautos pasipriešinimu. Mes tvirtai laikomės, kovojame ir gyvename! Pergalė bus mūsų!“ – sakė K. Budanovas.

Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas pažadėjo, kad už kiekvieną raketą ir bombą, už kiekvieną sugriautą namą, už nesuskaičiuojamas aukas ir vaikų bei motinų kančias, už kiekvieną Ukrainoje padarytą nusikaltimą ukrainiečių kariai atkeršys.

„Rusų orda užsprings savo kareivių krauju mūsų žemėje! Nes nė viena pasaulio armija nenugalės tautos, kuri turi nemirtingą troškimą gyventi, nepalaužiama dvasios jėgą ir galingą, narsią kariuomenę! Šlovė visų kartų Ukrainos didvyriams! Šlovė Ukrainai!“ – pabrėžė K. Budanovas.

2015 metais Ukrainos Aukščiausioji Rada priėmė įstatymą „Dėl pergalės prieš nacizmą 1939–1945 metų Antrajame pasauliniame kare įamžinimo“. Šiuo dokumentu buvo įvestas gegužės 8-osios – Atminimo ir susitaikymo dienos ir gegužės 9-osios – Pergalės prieš fašizmą Antrajame pasauliniame kare dienos minėjimas.

Pirmadienį prezidentas Volodymyras Zelenskis pasiūlė gegužės 8-ąją švęsti Ukrainoje kaip Atminimo ir pergalės prieš nacizmą 1939–1945 metų Antrajame pasauliniame kare dieną. Jis taip pat pasirašė įsaką, pagal kurį gegužės 9-ąją Ukrainoje bus švenčiama Europos diena – visų nacizmą sunaikinusių europiečių vienybės šventė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją