Apie jo mirtį Bankoko ligoninėje pirmiausia informavo Tailando žiniasklaida, vėliau tai patvirtino vyriausybės Viešųjų ryšių departamentas.

Premas Tinsulanondas garsėjo ištikimybe monarchijai, ypač valdant Bhumibolui Adulyadejui. Tuometinis karalius paskyrė jį į savo Slaptąją Tarybą iškart po to, kai Premas Tinsulanondas pasitraukė iš premjero posto, o 1998-aisiais monarchas paskyrė jį šio organo vadovu.

Artimi Premo Tinsulanondo santykiai su karaliumi padėjo įtvirtinti kariuomenės ryšius su rūmais ir užtikrinti, kad tai būtų dvi galingiausios šalies institucijos.

Premas Tinsulanondas Tailando premjeru buvo 1980–1988 metais. Nors dauguma kariuomenės vadų į šias pareigas patenka perversmo keliu, Premą Tinsulanondą išrinko parlamentas.

Kritikai abejodavo jo atsidavimu demokratijai, o vėliau kaltino Premą Tinsulanondą skatinus, jei ne organizavus, 2006-ųjų perversmą, per kurį buvo nuverstas premjeras Thaksinas Shinawatra.

Šiuos kaltinimus Premas Tinsulanondas neigė, bet jis ir toliau išliko įtakinga figūra kariuomenėje.

Atsižvelgus į amžių, Premo Tinsulanondo sveikata buvo gana stipri, tačiau per paskutinius pasirodymus viešumoje – rinkimus kovo mėnesį ir naujojo Tailando karaliaus Mahos Vajiralongkorno karūnaciją – jis atrodė pasiligojęs.

Pats būdamas premjeru Premas Tinsulanondas atlaikė du bandymus įvykdyti perversmą ir, kaip pranešama, buvo tapęs savo priešų kariuomenėje pasikėsinimų nužudyti taikiniu.