„Mes jį turime“, - penktadienio vakarą socialiniame tinkle „Twitter“ rašė Belgijos teisingumo ministras, po pasirodžiusių naujienų apie sučiuptą S. Abdeslamą, kuris įtariamas ne tik dalyvavus, bet ir prisidėjus prie kruvinų išpuolių Paryžiuje, nusinešusių 130 žmonių gyvybes, organizavimo.

Kaip pranešama, operacijos metu sužeisti du žmonės. Šaltinių Belgijos policijoje, kuriuos cituoja BBC, duomenimis, vienas iš sužeistųjų yra S. Abdeslamas – jis sužeistas į koją. Vėliau tai patvirtino ir Belgijos federalinė prokuratūra.

Belgijos žiniasklaida skelbia, kad antrasis sužeistas asmuo mirė, tačiau pareigūnai šios informacijos nepatvirtino.

Belgijos policija penktadienį vykdė antiteroristinę operaciją Briuselyje, Molenbeko rajone, kur viename namų, kratytų anksčiau šią savaitę, aptikti Paryžiaus išpuolių įtariamojo S. Abdeslamo pirštų atspaudai. Rajono gyventojai kalbėjo girdėję šūvius ir sprogimus.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as teigė, kad operacija Briuselyje buvo vykdoma siejant su Paryžiaus atakomis, tačiau nepatvirtino, kad suimtas asmuo yra S. Abdeslamas.

Pasak BBC reporterių, Belgijos premjeras Charles'is Michelis buvo priverstas nedelsiant palikti Europos Sąjungos (ES) ir Turkijos susitikimą.

S. Abdeslamas laikomas atlikusiu pagrindinį vaidmenį

26 metų S. Abdeslamas, kuris, kaip manoma, atliko svarbų vaidmenį organizuojant atakas Paryžiuje, pabėgo į Belgiją praėjus kelioms valandoms po žudynių Prancūzijos sostinėje.

Kaip pranešama, po atakų Paryžiuje jis tris savaites slapstėsi viename bute Briuselio šiauriniame Scharbeko rajone, kur policija rado jo piršto atspaudą, sprogmenų pėdsakų ir numanomų mirtininkų sprogdintojų diržų.

Nuo lapkričio vidurio Belgijoje areštuota ir apkaltinta 11 asmenų, siejamų su minėtomis žudynėmis Paryžiuje, dar aštuoni tebėra sulaikyti.

Iš Maroko kilęs Prancūzijos pilietis S.Abdeslamas, laikomas atlikęs pagrindinį logistinį vaidmenį per minėtus išpuolius, per kelias valandas nuo žudynių Paryžiuje pabėgo per sieną į Belgiją. Manoma, jog jis mažiausiai tris savaites slapstėsi bute Molenbeke.

Jo brolis, Brahimas, susisprogdinęs per išpuolį Paryžiuje, buvo tyliai palaidotas Briuselyje.

Kitas nukautas Paryžiaus teroro aktų dalyvis, Bilalas Hadfi buvo taip pat tyliai palaidotas tose pačiose kapinėse miesto šiaurės vakaruose.

Minėtų atakų sumanytojas, IS narys Abdelhamidas Abaaoudas, taip pat Briuselio gyventojas, buvo nukautas per reidą Paryžiuje lapkritį.

Abu jie susiję su Molenbeku, kuriame gyvena daugiausia imigrantai ir kuris tapo islamistų smurto židiniu.

Belgijos ministras pirmininkas Charles'is Michelis patvirtino, jog policijos pareigūnai sulaikė S. Abdeslamą.

„Mes jį turime“, - socialiniame tinkle Twitter rašė ir Belgijos migracijos ministras Theo Franckenas.

Taip pat šalies premjeras pranešė, kad operacijų metu buvo sulaikyti iš viso trys įtariamieji teroristai.

DELFI primena, kad Belgijos policija Briuselyje bute, kuriame anksčiau šią savaitę buvo surengtas reidas su susišaudymu, aptiko tebeieškomo Paryžiaus išpuolių dalyvio S. Abdeslamo pirštų atspaudų, pranešė penktadienį Belgijos prokuratūra.

Antradienį susišaudymas, per kurį buvo nukautas vienas alžyrietis, įtariamas buvęs susijęs su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“, kilo Belgijos ir Prancūzijos policijai pradėjus kratą viename bute, tiriant lapkričio 13-ąją Paryžiuje įvykusių ir 130 gyvybių nusinešusių išpuolių bylą.

Anksčiau šią savaitę Belgijos ir Prancūzijos policija surengė dideles įtariamųjų gaudynes, kai buvo nukautas vienas Kalašnikovo automatu ginkluotas užpuolikas, o keturi policininkai buvo sužeisti per antiteroristinę operaciją Briuselyje, susijusią su pernykštėmis atakomis Paryžiuje.

Ginkluoti policijos pareigūnai buvo apšaudyti dieną, surengę reidą viename ramiame Belgijos sostinės priemiestyje. Įtariamiesiems sprunkant įvyko keli susišaudymai ir buvo sužeisti keturi pareigūnai, o vaikai įstrigo aplinkinėse mokyklose.

Belgijos premjeras tuomet sakė, kad operacijos tęsiamos po susišaudymo Briuselio pietiniame priemiestyje Forė, sakydamas, kad tas reidas „susijęs su atakomis Paryžiuje“.