Šios priemonės sustiprins ES teisinę sistemą, stengiantis kovoti su pinigų plovimu, neteisėtais pinigų srautais, įšaldyti ir konfiskuoti turtą.

Be kita ko, griežtesnėmis priemonėmis bus siekiama užtikrinti tvirtą ir koordinuotą ES atsaką kovoje su terorizmo finansavimu ir organizuotu nusikalstamumu.

„Privalome užtikrinti, kad laikomasi tinkamų priemonių, siekiant susekti ir sustabdyti įtariamus finansinius srautus ir paremti geresnį bendradarbiavimą tarp teisėsaugos institucijų, siekiant geriau apsaugoti ES piliečius“, – sakė EK pirmasis viceministras Fransas Timmermansas.

„Siūlome, kad pinigų plovimas taptų pagrindine veiksmingų baudžiamųjų sankcijų ES tema. Mes siūlome tarpvalstybiniu mastu įšaldyti ir konfiskuoti ES viduje nusikalstamu būdu įgytą turtą ir padaryti taip, kad nusikaltėliai daugiau nebeišvengtų grynųjų pinigų kontrolės prie ES išorės sienų“, – sakė EK viceprezidentas Valdis Dombrovskis.

Šios priemonės apsunkins teroristų ir nusikaltėlių veiklos finansavimą, o institucijoms taps lengviau susekti ir sustabdyti teroristų ir nusikaltėlių finansines operacijas.

Pavyzdžiui, bus peržiūrėtos ir atnaujintos dabartinės taisyklės dėl grynųjų pinigų įvežimo ir išvežimo iš ES.

Institucijoms bus suteikiama daugiau galimybių imtis veiksmų, kai yra ženklų, jog grynieji pinigai yra susiję su nusikalstama veika.