Incidentas įvyko Vakarų Jorkšyro (Jungtinė Karalystė) Padsio mieste, jį užfiksavo stebėjimo kamera. Vaizdo įraše matoma, kaip 55 metų Bernardas Williamsas, grįžęs namo pliaupiant lietui, iššoka iš automobilio, iš bagažinės skubiai griebia sportinį krepšį (namo vyras grįžo po treniruotės sporto salėje) ir nubėga į namą.

Vyrui dingus iš kadro, po keturių sekundžių matomas kraupus vaizdas: žaibas trenkia į medį, augusį prie kelio, visai netoli brito automobilio, ir jį suskaldo į gabalus. Vaizdo įraše matoma, kaip medžio liekanos pasklinda aplinkui būtent toje vietoje, kur prieš kelias sekundes buvo britas. Per incidentą buvo išdaužti automobilio langai ir priekiniai žibintai.

„Tai, kas nutiko, mane nemenkai šokiravo. Iš pradžių net nesupratau, kad trenkė žaibas. Kažkodėl maniau, kad stiklai išdužo nuo garso“, - pasakoja britas.

B. Williamso žmona, 43 metų Alison, laukusi grįžtančio vyro, netikėtai tapo incidento liudininke ir savo akimis pamatė, kaip arti mirties buvo jos sutuoktinis.

„Po akimirkos, kai Bernardas pastatė automobilį, pasiėmė krepšį ir grįžo namo, kitoje kelio pusėje augęs medis užsidegė. Jeigu jis prie automobilio būtų užtrukęs keliomis sekundėmis ilgiau, jau būtų miręs arba labai sunkiai sužeistas“, - pasakoja moteris.

Anot laimės kūdikio žmonos, net ir spėjęs atsitraukti nuo automobilio prieš trenkiant žaibui, vyras vos per plauką nenukentėjo: didelis gabalas medžio pralėkė visai pro pat jį. Moteris taip pat tvirtina, jog medis praktiškai sprogo – žala padaryta ne tik šeimos automobiliui, bet ir jų kaimynams: vieniems išdaužtas langas, kitiems apgadintas stogas.