„2023 m. balandžio 28 d. nepripažintos pasiskelbusios vadinamosios Donecko liaudies respublikos vadovas pranešė, kad vandens tiekimas regione pavojingai sumažėjęs. Nuo 2022 m. Rusijos pradėtos invazijos į Ukrainą vandens trūkumas Rusijos okupuotame Donecke yra vis aktualesnė problema“, – rašoma suvestinėje.

Siverskio-Doneco kanalą, kuriuo aprūpinamas regionas, iš esmės kontroliuoja Ukraina, tačiau ilgame jo ruože ne kartą vyko kovos. „Tikėtina, kad Rusijos pajėgos siekia perimti kanalą, kad sumažintų vandens trūkumą Donecke“, – teigia žvalgyba.

Siverskio-Doneco kanalas kerta Časiv Jaro miestą, esantį maždaug už 6 km į vakarus nuo Bachmuto.

Didžiosios Britanijos žvalgyba mano, kad Rusija, intensyviai naudodama artileriją, kad padėtų užimti Bachmutą ir aplinkines teritorijas, veikiausiai padarė papildomos žalos kanalui ir kitai regiono vandens infrastruktūrai, o tai pakerta jos pastangas aprūpinti regioną vandeniu.

„Siekdama kompensuoti nesėkmę užimti ir išlaikyti kanalą, Rusija veikiausiai tiesia vandens vamzdyną, kad sušvelnintų vandens trūkumą Donecko mieste. Vis dėlto mažai tikėtina, kad tai visiškai kompensuotų sumažėjusią prieigą prie vandens okupuotuose regionuose“ – teigia britų analitikai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją