„Labai tikėtina, kad Rusija siekia priversti tarptautinę laivybą nutraukti prekybą per šiuos uostus“, – sakoma pranešime.

Dronai smogė į taikinius vos už 200 metrų nuo Rumunijos sienos, o tai rodo, kad Rusija vis labiau linkusi rizikuoti, smūgiuodama netoli NATO teritorijos. „Yra reali galimybė, kad Rusija naudoja nepilotuojamus orlaivius smogti šiai zonai, manydama, kad jie sukels mažesnę eskalavimo riziką nei sparnuotosios raketos. Greičiausiai Rusija laiko juos pakankamai tiksliais, jų kovinės galvutės daug mažesnės nei sparnuotųjų raketų“, – teigia britų žvalgyba.

Pranešta, kad Rusija koviniais dronais puolė pietinius Odesos srities rajonus, kilo gaisrai uosto ir pramonės infrastruktūros objektuose, apgadintas elevatorius. Dronai buvo paleisti iš Azovo jūros per Juodąją jūrą. Pietų operatyvinės vadovybės kariškiai pridūrė, kad priešas mėgina sugriauti uostų prie Dunojaus upės infrastruktūrą, taikosi į elevatorius ir grūdų saugyklas.

Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas pasmerkė Rusijos atakas prieš infrastruktūrą prie Dunojaus upės Pietų Ukrainoje, pavadino jas karo nusikaltimu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją