Kaip praneša naujienų agentūra „Ukrinform“, tai savo naujausioje, sekmadienį platformoje X (buvusiame tviteryje) paskelbtoje žvalgybos duomenų suvestinėje pareiškė Jungtinės Karalystės (JK) gynybos ministerija.

„Rusijos oro pajėgų (VKS) vadovybė veikiausiai patiria didelį spaudimą pagerinti oro gynybą virš Vakarų Rusijos. Pastaraisiais mėnesiais padaugėjo pavojų, kurie skverbiasi giliai į Rusijos vidų“, – sakoma suvestinėje.

„Spaudimas veikiausiai tenka VKS štabo viršininkui generolui pulkininkui Viktorui Afzalovui; VKS vyriausiasis vadas generolas Sergejus Surovikinas tebėra nuošalyje, įtariama, kad jis buvo sulaikytas dėl grupuotės „Wagner“ maišto, surengto 2023 m. birželį“, – priduria ministerija.

Suvestinėje taip pat tvirtinama, kad smūgiai Rusijos gilumoje turi strateginę svarbą, nes Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas beveik neabejotinai įsiveržė į Ukrainą manydamas, kad tai neturės praktiškai jokio tiesioginio poveikio rusams.

„Bepilotės skraidyklės reguliariai smogia Maskvai. Negana to, daugėja pranešimų apie „SA-5 GAMMON“ raketų smūgius Rusijai. Šis sovietinis 7,5 tonos sveriantis, 11 metrų ilgio ginklas nebevaidina su oro gynyba susijusio vaidmens Ukrainos inventoriuje. Tačiau dabar jis, regis, pasitelkiamas kaip antžeminė puolamoji balistinė raketa“, – pažymima suvestinėje.