Pastarosiomis dienomis Rusijos kariai stiprina okupuoto strategiškai svarbaus Tokmako miesto Zaporižios regione gynybą. Miestas yra maždaug už 16 km nuo fronto linijos.

Rusijos pajėgos aplink Tokmaką įrenginėja papildomas užkardas bei prieštankinius „ežius“, kasa naujus apkasus teritorijoje, kurią kontroliuoja Rusijos 58-oji armija.

Britų žvalgybos duomenimis, „Tokmakas ruošiamas tapti antrosios pagrindinės Rusijos gynybos linijos ramsčiu“. Pažymima, kad miesto gynybos gerinimas tikriausiai liudija apie didėjantį Rusijos susirūpinimą dėl taktinio Ukrainos karių prasiskverbimo per pirmąją pagrindinę gynybos liniją Zaporižios regiono šiaurėje.

Ukrainos portalas „Ukrainska pravda“ primena, kad pastarosiomis savaitėmis Ukrainos kariuomenė padarė pažangą puolime prieš Rusijos kontroliuojamą Tokmaką – svarbų miestą, esantį tarp Ukrainos pajėgų ir okupuoto Melitopolio.

Ukrainiečių teigimu, pastarosiomis dienomis iš Tokmako į Melitopolį buvo evakuoti vadinamasis Rusijos „pasų biuras“, FSB pareigūnai ir dalis okupacinės administracijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją