Atitinkamą pranešimą Jungtinės Karalystės gynybos ministerija paskelbė socialiniame tinkle „X“, remdamasi naujausia gynybos žvalgybos informacija.

2022 metų lapkritį V. Putinas pritarė MVSP kaip naujos organizacijos, skirtos Maskvos infrastruktūrai saugoti, įkūrimui. Tikėtina, kad jai pavyko užverbuoti kelis tūkstančius narių iš planuojamų 15 000.

Nuo 2023 metų liepos MVSP įgijo labiau sukarintą pobūdį, be kita ko, gavo įgaliojimus naudoti šaunamuosius ginklus.

Pasak JK žvalgybos, MVSP yra dar vienas senos rusiškos „sukarinimo“ tradicijos pavyzdys, t. y. ginkluotų organizacijų, nepriklausančių reguliariajai kariuomenei, plitimas.

Tačiau labai tikėtina, kad MVSP iš dalies buvo sustiprintos reaguojant į susirūpinimą dėl Maskvos vietinių saugumo pajėgų pasirengimo 2023 metų birželį susidurti su besiveržiančiais maištaujančiais grupuotės „Wagner“ samdiniais.

„Projektas taip pat suteikia galimybę maskviečiams savanoriškai atlikti „patriotines“ karo meto pareigas, kartu išvengiant tarnybos fronte Ukrainoje“, – pažymėjo JK žvalgyba.

Analitikai primena, kad Maskvos merui Sergejui Sobianinui pavyko apriboti tiesioginį karo poveikį palyginti pasiturintiems sostinės gyventojams. Dauguma žuvusiųjų Ukrainoje yra iš skurdžiai gyvenančių atokesnių Rusijos regionų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją