Pranešime teigiama, kad naujausias posūkis A. Litvinenkos byloje atskleidžia "A. Litvinenkos ryšių su MI6 glaudumą ir kelia įtarimų, kad jį nužudė rusų šnipas".

A. Litvinenka - buvęs Vladimiro Putino režimo kritikas, apsinuodijęs radioaktyviuoju poloniu, mirė 2006 metų lapkritį Londone. Jis į Didžiąją Britaniją atvyko 2000 metais.

Remiantis Marina Litvinenko, buvusio KGB agento našle, laikraštyje rašoma, kad britų žvalgyba pinigus į poros banko sąskaitą pradėjo pervesti 2003 metų pabaigoje ar 2004 metų pradžioje.

Be kita ko, MI6 A. Litvinenkai davė padirbtą pasą, rašoma laikraštyje, kuriame cituojami įrašai, susiję su našlės parodymais britų detektyvams 2006 metų lapkritį. Jie tik dabar buvo paviešinti.

Remiantis pranešimais, "išmokos buvo mokomos iki 2007 metų kovo mėnesio - praėjus keturiems mėnesiams po A. Litvinenkos mirties".

Didžiosios Britanijos tyrimas dėl A. Litvinenkos mirties buvo atidėtas penkiems mėnesiams iki spalio.

Praėjusios savaitės pradžioje buvęs Rusijos federalinės saugumo tarnybos pareigūnas Andrejus Lugovojus, kurį britų valdžia įtaria nunuodijus A. Litvinenką, pranešė atsisakantis bendradarbiauti tyrime dėl politinio spaudimo iš Londono. Jo teigimu, Didžioji Britanija nori įslaptinti dalį informacijos, nes bando nuslėpti visą tiesą apie A. Litvinenkos mirtį.