Įtariamojo draugas Abu Nusaybahas BBC televizijai sakė, kad M. Adebolajas atsisakė pasiūlymo dirbti saugumo tarnybai. Tarnyba nepatvirtino informacijos apie šį darbo pasiūlymą.

Karališkojo šaulių pulko 2-ojo bataliono būgnininkas Lee Rigbis trečiadienį buvo nužudytas. Pareigūnai sulaikė M. Adebolają ir 22-ejų Michael Adebowale iš Grinvičo. Po interviu BBC buvo sulaikytas ir įtariamojo draugas A. Nusaybahas. Pastarasis buvo sulaikytas dėl ryšių su teroristiniais nusikaltimais. Jo sulaikymas nėra tiesiogiai susijęs su kareivio nužudymu.

A. Nusaybahas BBC pasakojo, kad jo draugas M. Adebolajas „pasikeitė“ pernai po kelionės į Keniją, kurios metu jį sulaikė saugumo pajėgos. M. Adebolajas neva pasakojo, kad per tardymą Kenijoje patyrė fizinę ir seksualinę prievartą.

Po to M. Adebolajas tapo uždaresnis ir tylus. Anot A. Nusaybaho, M. Adebolajui grįžus iš Kenijos MI5 agentai atėjo pas jį į namus. Jis draugui sakė, kad saugumo agentai „nepalieka jo ramybėje“, taip pat užsiminė, kad iš pradžių MI5 agentai klausinėjo, ar jis pažįsta tam tikrus asmenis. Kai jis atsakė tų žmonių nepažįstas, jam buvo pasiūlyta dirbti saugumo tarnybai. M. Adebolajas atsisakė.

Prieš kelias dienas su kareivio nužudymu susijęs asmuo reporteriams sakė, kad M. Adebolajas ir kitas įtariamasis M. Adebowaleas jau aštuonerius metus buvo žinomi saugumo tarnyboms.