Autorius, kuris praėjusiais metais sukėlė visuomenės nepasitenkinimą, kai pasiūlė įrengti eutanazijos kabinas ant kiekvieno gatvės kampo, teigia, kad dabar laiko eutanaziją tiesiog evoliucine neišvengiamybe.

„Mes gyvename per ilgai. Tai nėra perspektyvu. Negaliu sugalvoti nė vienos priežasties likti gyvam, kai protas išeina. Tai, kad negali baigti gyvenimo, yra egzistencinis košmaras. Medicinos mokslas pastatė mus į tokią padėti, medicinos mokslas turės mus iš jos ir išvaduoti”, - teigė M. Amisas.

M. Amisas, kuriam „Channel 4“ suteikė eterį diskusijų programoje išdėstyti savo pažiūras, yra įsitikinęs, kad visuomenės nuomonė yra tokia pati. „Žinoma, yra teisinių sunkumų, bet šiuo klausimu žmonės yra priešaky vyriausybės. Tai yra krikščioniško jausmo – tos gyvenimo šventumo idėjos – palikimas, kuris stabdo reikalus, bet mes turime atsikratyti šio primityvaus jausmo”, - įsitikinęs britas.

Knygų „Pinigai“ („Money“) ir „Londono laukai“ („London Fields“) autorius teigia, kad, jo manymu, rašytojai yra „linkę išeiti“ sulaukę maždaug 70 m. M. Amisui yra 61 m.