Britų prekybos rūmai (BCC) ir profsąjungų konfederacija TUC kreipėsi į šalies premjerę atviru laišku, kuriame nuskambėjo toks raginimas. Pasak organizacijų, jeigu to nepavyktų pasiekti, Jungtinės Karalystės ekonomika nukentėtų.

Atvirą laišką pasirašė TUC generalinė sekretorė Frances O' Grady ir BCC generalinis direktorius AAdamas Marshallas.

Šių metų kovo mėnesio duomenimis, Jungtinėje Karalystėje dirbo 2,1 mln. žmonių iš ES narių, arba 224 tūkst. daugiau nei per pirmuosius tris 2015 metų mėnesius, skelbia Nacionalinė statistikos tarnyba.

„Jau atėjo metas išvaduoti nuo nesaugumo ES darbuotojus ir šalyje veikiančias bendroves. Verslo bendruomenės visoje Jungtinėje Karalystėje yra nepaprastai nusivylusios tuo, kad ministrai atsisakė garantuoti visų ES darbuotojų ir kolegų teises gyventi šalyje. Kai kurios įmonės jau praranda savo pagrindinius personalo narius dėl tokio neapibrėžtumo, kurio būtų galima išvengti, - BBC cituoja A. Maršalo žodžius. - Toks žingsnis prieš pradedant sudėtingas derybas dėl „Brexit“ būtų drąsus, bet būtinas“.

Tuo tarpu F. O' Greidi įsitikinusi, kad „nuolatinės abejonės dėl darbuotojų iš likusių ES narių statuso kenkia verslui ir kelia rizikų tarnyboms, tokioms kaip Nacionalinė sveikatos tarnyba (NHS)“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)