Jis pasakė, kad visuomenė vis palankiau priima antrąją princo Charleso žmoną, nepaisant požymių, kad balsuotojai norėtų, jog monarchija praleistų vieną kartą ir karalienė sostą perduotų princui Williamui.

Apklausų duomenimis, karalienės Camillos idėja dabar net mažiau populiari nei prieš penkerius metus, kai ji atitekėjo į karališkąją šeimą.
Mažiau nei trečdalis visuomenės mano, kad karaliumi turėtų tapti Charlesas – tai parodo, jog britai nori, kad monarchija atsinaujintų, praleidusi princo Charleso ir Camillos kartą.

Į „Sky News“ klausimą, ar palaikytų karalienę Camillą, Britanijos premjeras atsakė: „Esu didelis Camillos gerbėjas. Manau, kad šalis ją geriau pažino ir pamatė, kad ji yra nuoširdus ir dosnus žmogus, turintis gerą humoro jausmą.“

Labai neįprasta, kad pareigas einantis ministras pirmininkas taip subjektyviai pasisakytų konstituciniuose debatuose, kurie sukelia daug emocijų šviesaus atminimo princesės Dianos gerbėjams.

Bekingemo rūmų patarėjai yra gerai informuoti apie visuomenės nuomonę dėl Camillos vaidmens pirmosios princo Charleso santuokos žlugime.

Šis jautrus klausimas vėl tapo aktualus po to, kai JAV televizija penktadienį parodė interviu su princu Charlesu, kuriame jis buvo tiesiai paklaustas, ar Kornvalio hercogienė bus karūnuota. Sutrikęs princas ėmė mikčioti: „Tai, na, matysime, ar ne? Tai įmanoma.“

Vakar premjeras pareiškė, kad kol kas per anksti kalbėti apie šiuos dalykus, tačiau pripažino, kad šis klausimas turi būti aptartas ir visuomenėje, ir Bekingemo rūmuose.

Anksčiau oficialiai buvo teigiama, kad jei Charlesas taptų karaliumi, Camilla būtų paskelbta karaliaus žmona, bet ne karaliene.
Dauning Strito šaltiniai pasakė, kad jei ir bus vykdomi pokyčiai, pirmąjį žingsnį žengs princas Charlesas, kai taps karaliumi.