R. Sunakas pavadino Rusijos kontroliuotos Kachovkos užtvankos sunaikinimą didžiausiu nuo karo pradžios išpuoliu prieš civilinę infrastruktūrą ir sakė, kad jei paaiškėtų, jog už tai atsakinga Maskva, tai parodytų naują Rusijos agresijos lygį.

Prieš kelionę į JAV susitikti su prezidentu Joe Bidenu premjeras sakė žurnalistams, kad šiuo metu užtvankos sunaikinimą „tiria mūsų karinės ir žvalgybos agentūros (...) bet negaliu pasakyti, ar jis buvo tyčinis“.

R. Sunakas sakė ketvirtadienį Baltuosiuose rūmuose aptarsiantis padėtį Ukrainoje su prezidentu J. Bidenu, tačiau pabrėžė, kad dabar svarbiausias yra skubus humanitarinis atsakas. Jis pridūrė, kad Jungtinė Karalystė jau skyrė išteklius ir finansavimą paremti Jungtines Tautas ir Raudonąjį kryžių, galinčius nukreipti išteklius padėti evakuoti žmones ir teikti kitą pagalbą.

„Mes jau iš anksto apmąstėme tokių situacijų tikimybę, ir aš džiaugiuosi, kad Jungtinė Karalystė ir toliau įvairiais būdais remia Ukrainą“, – sakė R. Sunakas.

Anksčiau Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Jamesas Cleverly pasmerkė Kachovkos užtvankos sunaikinimą kaip „pasibjaurėtiną veiksmą“. „Tyčia atakuoti tik civilinę infrastruktūrą yra karo nusikaltimas“, – parašė jis socialinėje žiniasklaidoje, pažadėjęs paramą Kyjivui ir nukentėjusiems.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją