D. Cameronas sakė, kad verčiau būtų paskelbęs savo mokesčių deklaraciją ir prisėmęs kaltę dėl viso to triukšmo, susijusio su finansiniais reikalais.

„Savaitė buvo šiaip sau. Žinau, turėjau kitaip tai traktuoti, galėjau kitaip tai traktuoti“, – sakė jis savo Konservatorių partijos pavasario forume Londone.

„Žinau, yra pamokų, kurias reikia išmokti, ir aš jas išmoksiu, – pridūrė D. Cameronas. – Nekaltinkite Dauning Strito Nr. 10. Kaltinkite mane“.

D. Cameronas ketvirtadienį pripažino, kad jis turėjo 30 tūkst. svarų dalį jo velionio tėvo įkurtame viename ofšoriniame fonde, kuris 30 metų nemokėjo mokesčių Jungtinėje Karalystėje.

Interviu televizijos kanalui jis pareiškė, kad savo dalį Bahamuose įsikūrusiame patikos fonde jis pardavė keturiais mėnesiais anksčiau negu tapo Jungtinės Karalystės vyriausybės vadovu 2010 metais.

„Mums priklausė 5 000 vienetų investiciniame patikos fonde „Blairmore“, kuriuos mes pardavėme 2010 metų sausį. Tai buvo verta maždaug 30 tūkst. svarų (37 tūkst. eurų)“, – sakė prieš dvi dienas D. Cameronas.

„Pardaviau juos visus 2010 metais, nes ketindamas tapti ministru pirmininku nenorėjau, jog kas nors sakytų, kad turiu kitų darbotvarkių, asmeninių interesų“, – pažymėjo jis.

Premjero tėvas Ianas Cameronas investicinį fondą „Blairmore Holdings Inc.“ padėjo įkurti Bahamuose 9-ojo dešimtmečio pradžioje.

Vėliau šeštadienį demonstrantai ketino rinktis prie Dauning Strito ir reikalauti D. Camerono atsistatydinimo.

„Faktai yra tokie: aš įsigijau akcijų patikos fonde – akcijos kaip akcijos, ir sumokėjau atitinkamus mokesčius, kaip priklauso“, – aiškino šeštadienį D. Cameronas.

„Aš pardaviau tas akcijas. Iš tikrųjų, aš pardaviau visas turėtas akcijas, prieš tapdamas ministru pirmininku“, – pridūrė jis.

„O vėliau aš paskelbsiu informaciją, kuri teikiama mano mokesčių deklaracijoje ne tik už šiuos metus, bet ir už praėjusius, nes aš noriu būti visiškai atviras ir skaidrus šiuose reikaluose“, – kalbėjo D. Cameronas.

„Aš būsiu pirmasis ministras pirmininkas, pirmasis didelės politinės partijos lyderis, kuris tai padarys, ir manau, kad taip ir reikia pasielgti“, – sakė premjeras.