Kilus visuomenės pasipiktinimui, jokiai partijai nepriklausantis Kornvalio tarybos narys Collinas Breweris iš pradžių atsisakė atsistatydinti dėl žodžių, kuriuos pasakė per vienos labdaros organizacijos surengtą informacinį renginį. Vėliau jis paskelbė atsistatydinąs.

Pats C. Breweris pareiškė tai pasakęs norėdamas „iššaukti reakciją“ ir ėmė atsiprašinėti. Trečiadienį jis vis dar teigė: „Tai nėra kažkas tokio, dėl ko turėčiau galvoti apie atsistatydinimą. Aš manau, kad gerai dirbu.“ vėliau vyras persigalvojo.

Tokius žodžius tarybos narys pasakė organizacijos „Disability Cornwall“ atstovei Theresai Court, kuri vėliau pasiskundė Kornvalio tarybai.

„Buvau tiesiog pasibaisėjusi, kaip kas nors galėtų pasakyti tokį baisų dalyką, jau nekalbant apie Kornvalio tarybos narį viešo renginio metu. Tiesiog privalėjau pateikti oficialų skundą dėl tarybos nario C. Brewerio, kad jis būtų atitinkamai nubaustas“, – sakė T. Court.

Pasirodo, kad incidentas įvyko dar 2011 metų spalį. „Disability Cornwall“ surengė susitikimą su vietos tarybos nariais, kurio metu siekta pakalbėti apie problemas ir sunkumus, su kuriais susiduria tėvai su neįgaliais vaikais. Anot T. Court, C. Breweris priėjo prie jos tuo metu, kai šalia buvo ir tėvų su vaikais, ir pasakė, kad neįgalūs vaikai per daug kainuoja. Laimei, tėvai to neišgirdo, pasakojo moteris.

„Negaliu patikėti. Prireikė pusantrų metų priversti jį atsiprašyti. Ir tas jo atsiprašymas nuskambėjo kaip įžeidimas. Atsiprašymo laiškas buvo atsiųstas su pigiausiu pašto ženklu ir sulankstytas aštuonis kartus. Gerai, kad neatsiuntė jo suglamžyto , – sakė moteris.