Hartfordšyro policija informavo, kad asmenims, penktadienio vakarą dalyvavusiems protesto akcijoje į šiaurę nuo Londono esančiame Voltam Krose, pareikšti kaltinimai dėl greitkelio blokavimo.

Viena protesto akcijos dalyvė buvo suimta; pirmadienį ji turėtų pasirodyti teisme. Kiti protestuotojai buvo paleisti ir lapkričio 27 dieną paskirto teismo posėdžio lauks laisvėje.

„Extinction Rebellion“, rugsėjo 1-ąją pradėjęs dešimt dienų truksiantį protesto akcijų maratoną, kaltina laikraščių savininkus, esą jų leidiniai nepakankamai nušviečia „kritinę klimato ir ekologijos padėtį“.

Protestuotojai mašinomis blokavo kelią ir prisirakino prie užtvarų, kad sunkvežimiai su laikraščiais negalėtų išvažiuoti iš spaustuvės teritorijos.

Dėl šio protesto buvo vėluojama pristatyti kelis nacionalinius laikraščius, tarp jų „The Times“ ir bulvarinį „The Sun“.

Dar 26 klimato aktyvistams, surengusiems protesto akciją kitoje spaustuvėje Anglijos šiaurės vakaruose, buvo pareikšti kaltinimai dėl įsibrovimo sunkinančiomis aplinkybėmis, sekmadienį pranešė Mersisaido policija.

„The Times“ ir „The Sun“ priklauso Ruperto Murdocho kontroliuojamai žiniasklaidos imperijai „News Corp“. R. Murdochas neslepia savo skeptiško požiūrio klimato kaitą.

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas, buvęs laikraščio žurnalistas ir skiltininkas, griežtai smerkia „Extinction Rebellion“ protestus ir kaltina aktyvistus, kad jie bando slopinti žodžio laisvę.

Pranešama, kad vidaus reikalų sekretorė Priti Patel nurodė peržiūrėti teisės aktus ir įvertinti galimybę pripažinti „Extinction Rebellion“ nusikalstamu susivienijimu.

Pirmadienį vidaus reikalų sekretorė dienraštyje „Daily Mail“ rašė, kad aktyvistai „turėtų pajusti visą įstatymo galią“ dėl savo „partizaninės taktikos“, trikdančios kasdienį gyvenimą.