1. Raketos smūgis

Viename vaizde matyti „debesis“, kuris nesiderina su kitais, sako S. Bell'as.

S. Bello analizuotų video įrašų stop kadrai

Remdamasis savo patirtimi, įgyta pilotuojant kovinius orlaivius, jis aiškina, kad jei į lėktuvą būtų pataikiusi „žemė-oras“ raketa, „paskutiniame priartėjimo etape būtų matomas toks garų pėdsakas“.

„Todėl tai gali būti arba sprogimas, arba raketų „žemė-oras“ sistema“, – sako jis.

Tačiau JAV pareigūnai teigė, kad nėra informacijos, leidžiančios manyti, jog prieš lėktuvą buvo paleista raketa žemė-oras.

J. Prigožino lėktuvo sudužimo vieta

Preliminariais JAV žvalgybos duomenimis, lėktuvo katastrofą sukėlė tyčinis sprogimas.

2. Lėktuvui krentant kyla „dūmai“

S. Bell'as atkreipia dėmesį į tai, kas atrodo kaip dūmų pėdsakas, kylantis iš lėktuvo nuolaužų, maždaug įpusėjus jo kritimui.

S. Bello analizuotų video įrašų stop kadrai

Jis sako, kad tai „beveik neabejotinai nėra dūmai“ ir greičiausiai yra „degalų išleidimas“.

„Tai didelis kiekis, galinga jėga sukėlė tokią žalą“, – priduria jis.

3 ir 4. Ore nesimato sparno arba uodegos plokštumos ir nuolaužos ant žemės

Atrodo, kad filmuotoje medžiagoje, kurioje lėktuvas užfiksuotas arčiau žemės, matyti, kad jis neturi sparno arba uodegos plokštumos. Tai galėtų paaiškinti, kodėl jis nukrito „vertikaliai, ne taip, kaip krentantis lapas“, mano analitikas.

S. Bello analizuotų video įrašų stop kadrai

Ketvirtas dalykas, kurį pažymi S. Bell, yra tai, kad kitose nuotraukose iš katastrofos vietos uodegos plokštuma matoma „tam tikru atstumu“ nuo pagrindinės orlaivio dalies.

„Visa tai sudėjus į vieną visumą... yra daugybė priežasčių, kodėl taip galėjo nutikti, bet tai nėra natūralus nelaimingas atsitikimas“, – aiškina S. Bell'as. „Tai katastrofa, įvykusi ore... sklandė gandai, kad paskutinę minutę į lėktuvą buvo įdėta dėžė vynu (bomba).

Šios teorijos bėda ta, kad apskritai sprogimas orlaivio viduje jį išsprogdina... tuo tarpu raketų „žemė-oras“ sistema arba raketų „oras-oras“ sistema paprastai stengiasi ieškoti sultingiausios, mėsingiausios orlaivio dalies. Tai paaiškina, kodėl ji gali nuplėšti sparną. Ir kai tik ji tai padarė, lėktuvo likimas buvo nulemtas“, – „Sky News“ teigė karo analitikas ir buvęs pilotas.

Primename, kad kol kas dar nėra žinoma, kodėl įvyko nelaimė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)