Jame pažymima, kad, išvedus Rusijos karius iš Iziumo Charkovo srityje, Kremlius neteko svarbiausio potencialaus prieglobsčio puolimui į Ukrainos kontroliuojamas Donbaso dalis.

„Netgi tarpiniai antrojo lygio Rusijos tikslai – absorbuoti Donecką ir Luhanską – yra nepasiekiami“, – sakė buvęs britų diplomatas Rusijoje ir Baltarusijoje Gouldas-Daviesas.

„Kremliui dabar tenka sunkiausias pasirinkimas šiame kare. Laikas ne jų pusėje“, – pridūrė jis.

Anksčiau Baltieji rūmai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pažangą fronte, ypač šalies šiaurės rytuose, apibūdino kaip „sparčią ir stulbinančią“.

Kaip pranešė UNIAN, rugsėjo 6 d. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo kontrpuolimo kampaniją okupuotose Charkovo srities teritorijose.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvino šimtus gyvenviečių Charkivo srityje, kontroliuotų Rusijos karių, antradienį pranešė gynybos viceministrė Hana Maliar.

Socialiniame tinkle „Facebook“ antradienio popietę ji parašė, kad išlaisvintų teritorijų Charkivo srityje skaičius yra dvigubai didesnis nei skelbta anksčiau.

„Šiandien per spaudos konferenciją Balaklijoje informavau, kad nuo rugsėjo 6 dienos vykdant puolamąją operaciją Charkivo srityje išlaisvinta 3 800 kv. km. [teritorija], daugiau kaip 300 gyvenviečių, apie 150 tūkst. žmonių, – rašė H. Maliar. – Šie skaičiai patvirtinti atsižvelgiant į stabilizavimo priemones. Tikrasis išlaisvintų teritorijų skaičius Charkivo regione yra beveik dvigubai didesnis.“

Ji pridūrė, kad atnaujinti duomenys bus paskelbti trečiadienį.

Anksčiau antradienį H. Maliar taip pat pažymėjo, kad kontrpuolimo operacija tęsiasi toliau ir vyks iki visiško Charkivo srities išlaisvinimo.

„Nepasakosime visų detalių, tikime, kad tai įvyks kuo greičiau“, – pridūrė viceministrė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją