Apsidraudžiamąja priemone ES nori užkirsti kelią fizinės sienos atsiradimui tarp Šiaurės Airijos ir Airijos. Tačiau jei Londonas iš Bendrijos išstos be sutarties, „rizikos pasireikš jau lapkritį, o ne 2020-ųjų gruodį ar pratęsimo atveju dar vieneriais ar dvejais metais vėliau, kaip numato pereinamasis laikotarpis“, - kalbėjo S. Barclay‘is. Apsidraudžiamoji priemonė turi garantuoti atvirą sieną tarp ES narės Airijos ir Didžiajai Britanijai priklausančios Šiaurės Airijos ir taip užtikrinti taikos procesą regione.

S. Barclay‘is paprieštaravo ES vyriausiajam derybininkui Micheliui Barnier, kuris pareiškė, kad „backstop“ negali būti derybų objektas. „Tai prieštarauja pozicijai, kurią aš girdėjau virtinėje ES sostinių. Čia vyriausybės yra atviros kūrybiškiems ir lankstiems sprendimams ir suinteresuotos iš Didžiosios Britanijos sužinoti detales“, - sakė S. Barclay‘is. Jis pridūrė: „Mes paliksime ES spalio 31-ąją – su sutartimi ar be jos“.

Didžiosios Britanijos išstojimo iš ES priešininkai antradienį parlamente Londone pristatys įstatymų planus, kurie neleistų premjerui Borisui Johnsonui išvesti šalies iš ES be sutarties.