Jayne Thomas iš laive „Costa Allegra“ šokėja dirbančios dukters Rebeccos negavo jokių žinių nuo tada, kai šiame kruiziniame laive kilo gaisras. Moteris prisipažįsta pajutusi palengvėjimą sužinojusi, jog laivas tempiamas į saugią vietą.

Tai jau antras kartas per pastarąsias kelias savaites, kai J. Thomas išgyvena tą patį košmarą. Jos devyniolikametis sūnus dirbo laive „Costa Concordia“, kuris sausio 13 dieną užplaukė ant seklumos ties Italijos Džilijo sala ir apvirto.

Savo namuose Satone Koldfilde (Anglija) moteris priėmė BBC žurnalistus ir jiems pasakojo: „Nemaniau, kad kažkas panašaus gali nutikti ir mano dukrai. Galvojau, kad tai vienetinis atvejis ir mums neteks dar kartą viso to patirti. Tikrai nemaniau, kad nelaimė gali smogti du kartus. Iš visų vandenyne plaukiojančių laivų, tuose dviejuose, kurie pastarosiomis savaitėmis patyrė nelaimės, buvo mano vaikai“.

J. Thomas tvirtina bandžiusi elektroniniu paštu susisiekti su Rebecca, tačiau dėl gaisro „Costa Allegra“ dingo elektra, tad moteris apie savo dukrą nieko nežino. „Mes neturime visiškai jokios informacijos, išskyrus tą, kurią skelbia televizija ir spauda, - sakė britė. - Neturime kito pasirinkimo, kaip tik laukti informacijos“.

Nors J. Thomas sūnus Jamesas vis dar bando atsigauti po nelaimės metu patirtų dvasinių kančių, moteris tvirtina nejaučianti pagiežos bendrovei „Costa Cruises“, kuriai priklauso kruiziniai laivai „Costa Concordia“ ir „Costa Allegra“.

„Nesu nusistačiusi prieš šią bendrovę, - teigė moteris. - Manau, kad tai viso labo likimo ironija, jog šie abu laivai patyrė tokias nelaimes“.

J. Thomas žurnalistams pasakojo, kad dukra „Costa Allegra“ pradėjo dirbti pernai gegužę ir ketino laive pasilikti iki šių metų liepos mėnesio.