"Tai neatitinka nacionalinių interesų tuo metu, kai mūsų atsigavimas trapus", - pareiškė vicepremjeras N.Cleggas, kurio partija tvirtai palaiko glaudžius ryšius su ES, kitaip nei daugelis narių D.Camerono Konservatorių partijoje.

"Nemanau, kad tai kaip nors padeda", - pridūrė liberalų demokratų lyderis.

Pasak jo, D.Camerono planai susigrąžinti kai kurias galias iš Briuselio, o vėliau iki 2017 metų surengti referendumą dėl naujos sutarties, kuri leistų rinkėjams išvesti Britaniją iš Bendrijos, yra "neįtikimi".

Kiti ES lyderiai neatrodo trykštantys noru suteikti išlygų D.Cameronui, o N.Cleggas sakė, kad derybos dėl narystės Bendrijoje sąlygų atitrauktų ministrus nuo pastangų atgaivinti ekonomiką.

Vicepremjeras sakė nacionaliniam transliuotojui BBC, jog D.Cameronas pakenks ekonomikos augimui, jeigu gaiš "metus, skraidydamas iš vienos Europos sostinės į kitą, keldamas erzelį dėl Britanijos narystės sąlygų".

Apklausos rodo, kad liberalų demokratų populiarumas mažėja, o ši partija veikiausiai nepasitrauks iš koalicijos iki rinkimų 2015 metais, tačiau ES klausimas padidino įtampą tarp valdančiųjų.

D.Cameronas, sakantis asmeniškai palaikantis tolesnę Britanijos narystę Europos Sąjungoje, praeitą savaitę pažadėjo surengti referendumą šiuo klausimu, jeigu būtų perrinktas. Mažiau aišku, kaip klostytųsi įvykiai, jeigu jam nepavyks išsiderėti narystės sutarties sąlygų pakeitimų.