Praėjus kelioms valandoms po princesės mirties, sosto įpėdinis princas Charlesas (Čarlzas) išskirtinėje televizijos transliacijoje pagerbė savo tetos atminimą, tuo tarpu kai princesės Dianos žūtį Paryžiuje pasitiko akmeninė karališkosios šeimos tyla.

Princui su pagarba kalbant apie velionę "brangiąją tetą", kuri mirė miegodama šeštadienį rytą, kai po insulto sutriko širdies veikla, jo veide atsispindėjo gilus liūdesys.

"Mano teta buvo viena iš tų nepaprastų žmonių, kurie yra ne tik neįtikėtinai energingi ir žavūs... bet ir pasižymi įspūdingu talentu", - sakė jis apie audringo bei prabangaus gyvenimo nevengusią Britanijos karalienės Elizabeth II (Elžbietos II) jaunesniąją seserį.

Neslepiamas sosto įpėdinio skausmas kaip diena ir naktis skyrėsi nuo šaltos karališkosios šeimos reakcijos į tragišką avariją Paryžiuje, per kurią žuvo buvusi jo žmona princesė Diana bei kartu važiavęs milijonierius Dodi al Fayedas.

Iki tol Britanijos monarchija dar nė karto nebuvo taip atitolusi nuo savo tautos ir niekada anksčiau nesulaukė tiek daug griežtos kritikos. Karališkosios šeimos abejingumu pasipiktinę žmonės šalies karalienę vadino kurčia, žiauria ir nejautria.

Paskelbus apie princesės Margaret mirtį virš Bakingamo rūmų plevėsuojanti karališkosios šeimos vėliava buvo nedelsiant nuleista iki pusės stiebo. Tuo tarpu po "žmonių princesės" žūties prireikė net keturių dienų intensyvaus visuomenės spaudimo šalies karalienei, kad vėliava būtų nuleista kaip įprasta, kai gedima dėl mirusių karališkosios šeimos narių.

Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II (Elizabeth II) sekmadienį gedėjo princesės Margaret namų, kuriuose abi seserys praleido didelę savo vaikystės dalį, koplyčioje. Po pamaldų Karališkajame medžioklės namelyje ("Royal Lodge"), monarchė žalios spalvos "Jaguar" automobiliu grįžo į netoliese esančius Vindzoro rūmus.

Vaikystėje būsimoji karalienė ir princesė Margaret dažnai leisdavo laiką Didžiojo Vindzoro parko centre esančiame, medžių apsuptame ir už aukštos tvoros pasislėpusiame pastate. Šiame name paprastai apsigyvena karalienės motina, atvykusi paviešėti į Londoną. Bet šįkart sirguliuojanti 101 metų senutė neįstengė atvažiuoti pas savo vienintelę likusią dukrą. Jos jaunesnioji duktė mirė šeštadienį po apopleksijos priepuolio.

Gedinti karalienė į koplyčią atvyko šalutiniu keliu, kad išvengtų laukiančių televizijos kamerų. Šiaip gyvenimas į vakarus nuo Londono esančiame turistiniame miestelyje, atrodo, tekėjo įprasta vaga.

Kaip sakė suvenyrų parduotuvės 900 metų senumo Vindzoro pilies pašonėje savininkas Filipas Princas, mirusios princesės Margaretės atvaizdai jo vitrinoje pasirodys rytoj - dabar jis dar laikraščiuose ieškąs tinkamos jos nuotraukos.

Margaretės laidotuvės įvyks penktadienį šv.Jurgio koplyčioje, kur amžinuoju miegu miega jos tėvas karalius Jurgis VI bei kiti Didžiosios Britanijos karaliai ir karalienės, tarp jų ir savo gyvenimo būdu į velionę gana panašus Henrikas VIII, turėjęs aštuonias žmonas.