Vaizdo įraše iš incidento, įvykusio prie prezidento rezidencijos, matyti, kaip J. Bolsonaro griebia triukšmadarį, tikriausiai mėgindamas atimti iš jo mobilųjį telefoną, kol vyras filmavo, kaip kritikuoja kraštutinių dešiniųjų pažiūrų lyderį.

Vaizdo įrašą paskelbęs naujienų portalas G1 nurodė, kad šis asmuo yra Wilkeris Leao, prisistatantis teisininku, puskarininkiu, politikos fanatu ir karybos entuziastu. Jis turi 127 tūkst. sekėjų platformoje „TikTok“.

Incidentas įvyko prie Alvorados rūmų Brazilijoje, kai besišypsantis J. Bolsonaro, dėvėjęs į kelnes nesusikištus marškinius trumpomis rankovėmis, sveikinosi su šalininkais, kurie būriavosi prie valstybės vadovo laukusio kortežo, norėdami su juo nusifotografuoti.

Filmuodamas telefonu, W. Leao priėjo prie prezidento ir paklausė, kodėl šis sudarė aljansą su korupcija kaltinama partijų grupe „Centrao“ ir pasirašė teisės aktus, ribojančius susitarimus dėl kaltės prisipažinimo, dažnai pasitelkiamus tiriant korupcijos bylas.

Tada neatpažintas asmuo atitraukė W. Leao ir pargriovė jį ant žemės. Tačiau tai W. Leao neatgrasė: jis vėl priėjo prie J. Bolsonaro ir pavadino į automobilį įlipusį prezidentą „bailiu“, „netikėliu“ bei „Centrao“ numylėtiniu“.

Tada J. Bolsonaro išlipo iš mašinos ir, atrodo, pamėgino griebti kritiko telefoną.

„Eik čia, noriu su tavim pasikalbėti“, – sakė prezidentas, iš pradžių sugriebęs W. Leao už marškinėlių, o paskui abiem rankomis suspaudęs jam kairę ranką.

Tuomet įsikišo prezidento apsaugos darbuotojai ir palydėjo W. Leao toliau nuo valstybės vadovo.

Po kelių minučių J. Bolsonaro vėl leido W. Leao prisiartinti ir ir trumpai su juo pasikalbėjo. Tarp abiejų vyrų stovėjo keletas asmens sargybinių.

„Turiu pasirūpinti, kad Kongresas dirbtų, ar ne?“ – pasakė prezidentas, o paskui sugrįžo į savo automobilį ir išvažiavo.

Nei W. Leao, nei prezidento biuras kol kas nekomentavo incidento.

J. Bolsonaro, 67 metų buvęs armijos kapitonas, spalį sieks perrinkimo. Jis varžysis su kairiųjų pažiūrų buvusiu prezidentu Luizu Inacio Lula da Silva, valstybės vadovo poste dirbusiu 2003–2010 metais.

W. Leao, dažnai skelbiantis vaizdo įrašus, kuriuose jis užduoda priešiškus klausimus tiek kairiųjų, tiek dešiniųjų pažiūrų šalininkų vardu, pareiškė nesąs ir L. I. Lulos da Silvos Darbininkų partijos (PT) gerbėjas. Šios politinės jėgos narius W. Leao taip pat išvadino „netikėliais“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją