Didžiausiame Brazilijos mieste, turinčiame daugiau nei 12 mln. gyventojų, užregistruota per 140 tūkst. COVID-19 atvejų ir 7 600 mirčių nuo šios ligos. Vien per praėjusią savaitę San Paule nuo COVID-19 mirė 618 žmonių.

Barai ir restoranai gali atsidaryti daugiausia 6 valandoms ir užpildyti ne daugiau nei 40 proc. vietų viduje, laikantis higienos ir fizinio atstumo reikalavimų. Restoranuose taip pat turi būti naudojami skaitmeniniai meniu.

Taip pat atidaryti ir grožio salonai. Anksčiau buvo atnaujinta parduotuvių bei prekybos centrų veikla.

Naujas karantino švelninimo etapas San Paule pradėtas Brazilijoje neslūgstant koronaviruso protrūkiui, nors San Paulo meras Bruno Covasas teigia kitaip.

„Sunkiausias etapas jau praėjo, todėl dabar laikas atnaujinti ekonominę veiklą“, – sakė B. Covasas, pabrėždamas, kad užpildytų intensyvios terapijos vietų ligoninėse skaičius nukrito žemiau 60 proc. ribos.

Praėjusį ketvirtadienį Rio de Žaneiras leido atidaryti barus, restoranus ir sporto klubus. Gyventojai taip pat sugrįžo į Brazilijos paplūdimius.

Brazilija yra antra labiausiai koronaviruso paveikta šalis pasaulyje po Jungtinių Valstijų. Brazilijoje užregistruota daugiau nei 1,6 mln. COVID-19 atvejų ir beveik 65 tūkst. mirčių nuo šios ligos. Ekspertai mano, kad tikrasis protrūkio mastas yra kur kas didesnis.