Pasak vietos Civilinės gynybos biuro pareigūnų, sužeistųjų tebėra 12, o dingusiųjų sumažėjo nuo 25 iki 19.

Mirusiųjų tapatybės dar nėra nustatytos. Daugelis aukų buvo palaidotos žemės nuošliaužų ar sugriuvusių namų.

Pareigūnų duomenimis, maždaug 17 tūkst. žmonių buvo priversti palikti savo namus 58 miesteliuose ir miestuose visoje Minas Žeraiso valstijoje, įskaitant sostinę Belo Orizontę, taip pat gretimuose rajonuose. Dar daugiau nei 10 tūkst. žmonių teko evakuotis dviejose kaimyninėse valstijose.

Iš oro ir ant žemės padarytose nuotraukose, kurių dalis buvo paskelbta socialiniuose tinkluose, matyti didžiulis stichinės nelaimės mastas: apgadinti namai, išvartyti medžiai ir elektros perdavimo linijos, išsiliejusios upės, sugriuvę tiltai ir užtvindyti miestų rajonai.

Liūtys – smarkiausios nuo oro duomenų rinkimo pradžios prieš 110 metų – aprimo sekmadienį, tačiau valdžios institucijos perspėjo, jog naujų nuošliaužų pavojus išliks iki penktadienio Belo Orizontės apylinkėse esančiuose miesteliuose.

Brazilijos prezidentas Jairas Bolsonaro šiuo metu viešintis Indijoje su oficialiu vizitu, sakė, kad vyriausybė daro „viską, kas įmanoma“. Jis pridūrė, jog tokioje didelėje teritorijoje „sunku pagelbėti visiems“.

Regionų plėtros ministras Gustavo Canuto ir Minas Žeraiso gubernatorius Romeu Zema paveiktą teritoriją apžiūrėjo iš oro ir per spaudos konferenciją pažadėjo suteikti humanitarinę pagalbą namų netekusiems žmonėms. Jie paskelbė, kad šiam reikalui tučtuojau bus išskirta 90 mln. Brazilijos realų (20 mln. eurų) suma.

R. Zema perspėjo, kad neturint nuoseklios ir ilgalaikės valstybės politikos pavojui rajonams sumažinti „dar daug kartų matysime tokius dalykus“.

Tačiau Vila Bernadetėje – Belo Orizontės pakraštyje esančiame rajone, kur septynis namus nušlavusi nuošliauža pareikalavo šešių gyvybių – vietos gyventojas Audemaras Carneiro teigė, kad ten niekas nesitikėjo susidurti su tokiu pavojumi.

„Čia niekada nebuvo nieko panašaus, – naujienų agentūrai AFP sakė 51-erių metų vyras. – Tai buvo gana saugi vieta... Ši tragedija buvo netikėta.“