„Šiuo metu turime preliminarios informacijos, kad daugiau nei 20 nusikaltėlių buvo nukauti“, – teigė šaltinis iš Federalinės greitkelių policijos.

Pasak šaltinio, tarp žuvusiųjų nėra saugumo pajėgų narių.

Operacija, atlikta kartu su Karo policija, vyko netoli Varžinjos miesto.

Policija surengė kratą dviejuose ūkiuose, kuriuose „nusikalstamos organizacijos, besispecializuojančios bankų ir bankomatų plėšime, nariai“ planavo išpuolius prieš kelis vietinius bankų skyrius, pranešė šaltinis.

Pasak jo, viename ūkyje žuvo 18 įtariamų gaujos narių, o dar du žuvo policijai artėjant prie antrojo ūkio.

Pranešama, kad buvo konfiskuota daug ginklų, įskaitant šautuvus ir granatas, , taip pat kelios pavogtos transporto priemonės.

Policijos teigimu, tokios gaujos dažnai padegdavo vogtas transporto priemones, kad po apiplėšimo užstotų gatves ir apsunkintų policijos pastangas juos sučiupti.

Brazilijoje pastaraisiais metais padaugėjo kruopščiai suplanuotų bankų apiplėšimų, kurių metu naudojami sunkieji ginklai. Dažniausiai tokie apiplėšimai surengiami vidutinio dydžio miestuose, kruopščiai suplanuojant atsitraukimo kelius.

Rugpjūčio mėnesį San Paulo valstijos Arasatubos mieste viena nusikaltėlių gauja surengė apiplėšimą, kurio metu panaudoti dronai, sprogmenys ir paimti įkaitai, kuriais prisidengta kaip skydais nuo policininkų kulkų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)