Antrasis leitenantas Ermando Piveta, per karą tarnavęs brazilų artilerijos pajėgose Afrikoje, buvo palydėtas iš Brazilijos ginkluotųjų pajėgų ligoninės grojant trimitams ir skambant plojimams.

Rusvai žalsvos spalvos pilotę dėvėjęs vyras pakėlė rankas į viršų, palikdamas ligoninę po aštuonias dienas trukusio gydymo.

„Man tai buvo didžiulė kova, rimtesnė nei kare. Kare žudai arba lieki gyvas. Čia reikia kovoti, kad išliktum gyvas ir baigtum šią kovą kaip nugalėtojas“, – sakė E. Piveta.

Pasak kariuomenės, jis tarnavo Brazilijos 4-ajame artilerijos pulke netrukus po to, kai jo šalis įstojo į karą Sąjungininkų pusėje.

Vėliau E. Piveta sugrįžo namo kartu su savo pulku ginti Brazilijos nuo Ašies pajėgų invazijos, kuri taip ir nebuvo surengta.

„Jis laimėjo dar vieną mūšį, šį kartą – prieš naująjį koronavirusą“, – rašoma kariuomenės pareiškime. Taip pat pažymima, kad E. Piveta buvo išrašytas minint Brazilijos sėkmingos kampanijos Italijos Montesėje 75-ąsias metines.

JAV įsikūrusio Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, Brazilija yra koronaviruso pandemijos labiausiai paveikta Lotynų Amerikos valstybė – joje COVID-19 protrūkis pareikalavo jau 1 532 žmonių gyvybių.