Saugumo sumetimais nėra žinoma, kada tiksliai tai įvyks, bet tai „tik kelių savaičių klausimas“, ketvirtadienį dpa sakė ministerijos atstovė Martina Koval Kakascikova.

Su Ukraina tiesiogiai besiribojanti Slovakija balandžio pradžioje padovanojo Rusijos puolamai kaimyninei šaliai vienintelę turėtą sovietinio tipo priešlėktuvinių raketų sistemą S-300.

Siekiant kad NATO šalis neliktų be veiksmingos oro erdvės apsaugos, sąjungininkės JAV, Nyderlandai ir Vokietija dislokavo Slovakijoje iš viso keturias sistemas „Patriot“. Nyderlandai savo sistemą jau atsiėmė. Kai savąją atsiims ir JAV, Slovakijos Sliačo karinėje oro bazėje liks tik viena Vokietijos suteikta sistema „Patriot“.

Gruodį viešėdama Bratislavoje gynybos ministrė Christine Lambrecht patvirtino, kad Vokietijos sistemos „Patriot“ liks Slovakijoje bent iki 2023 m. pabaigos.

Remiantis oficialiais pranešimais, JAV išveža „Patriot“ seniai planuotiems „priežiūros darbams“.

Slovakija „intensyvias derasi su Aljanso partnerėmis, kad gautų tinkamą JAV sistemos „Patriot“ pakaitalą“, dpa sakė M. K. Kakascikova. Ji atsisakė komentuoti žiniasklaidos spėliojimus, kad po remonto JAV sistema „Patriot“ bus pristatyta tiesiai į Ukrainą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją