T. Carnajevo našlė Katherine Russell nuo pat vyro žūties laiką leidžia savo tėvų namuose.

Taip ir lieka neaišku, ar įtariamojo sprogdintojo našlė galėjo ką nors žinoti arba bent įtarti apie planuojamą teroristinį išpuolį, sako neįvardytas šaltinis.

Kaip teigia kaltintojas Amato DeLuca, 24 metų moteris apie savo vyro planus tikrai nieko nežinojo. Esą žinia, ką padarė jos vyras, moterį ir jos šeimą tiesiog šokiravo.

T. Carnajevas ir jo jaunesnysis brolis Džocharas iš pradžių ketino liepos 4-ąją dieną susisprogdinti patys, pavyko sužinoti CNN. Šaltinis žurnalistams sakė, jog Dž. Carnajevas pats tyrėjams prisipažino, jog sprogmenis tiesiog pasigamino anksčiau nei tikėjosi, tad nusprendė įvykius paankstinti.

Dž. Carnajevas tyrėjams atskleidė, jog Bostono maratonas kaip taikinys buvo pasirinktas iki renginio likus dienai ar dviem, atskleidė šaltinis.

Kol kas neaišku, kur anksčiau planavo susisprogdinti broliai, tačiau pati didžiausia ir svarbiausia liepos 4-osios šventė Amerikoje rengiama būtent Bostone. Kasmetiniame renginyje „Boston Pops Fireworks Spectacular“ dalyvauja daugiau nei pusė milijono žiūrovų, tokia informacija pateikiama renginio organizatorių svetainėje internete. Renginį visai šaliai tiesiogiai transliuoja televizija CBS.

Ketvirtadienį taip pat pasirodė informacija, jog pagaliau T. Carnajevo palaikus atsiėmė jo šeima ir perdavė laidojimo namams. Tai patvirtino Masačusetso teismo medicinos skyriaus vadovas Terrelis Harrisas.

DELFI primena, kad per sprogimus Bostone žuvo trys žmonės, 264 sužeisti.

26 metų Tamerlanas Carnajevas buvo nukautas per susišaudymą su policija, praėjus kelioms dienoms po išpuolio, o jo 19-metis brolis Džacharas Carnajevas buvo sučiuptas gyvas. Jis šiuo metu laikomas vieno federalinio kalėjimo medicinos centre netoli Bostono.